Български лозя и вино на европейските пазари
Според археологическите находки в района на село Славянци край Сунгурларе и писмените данни лозарство и винарство се е практикувало още в древността. След Освобождението площта на лозята се увеличава, разширява се винопроизводството, започва търговия с вина и ракии. Силно развитие винарството бележи след Първата световна война, когато започва износ на наливни вина за Германия. А след 1929 г. местните потребителни кооперации построяват изби в почти всички села на района. Избите в селата Славянци, Грозден и Сунгурларе се обособяват в самостоятелни винарски кооперации, които съществуват до 1950 г. Модерни лозови насаждения отглеждат в семейната изба на семейство Жекови, произвеждат бели и червени вина, разпространяват както у нас, така и в Европа.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ