Хепатит Е – заразяването при животните и хората нараства
Налице са доказателства за нарастваща честота на заразяване при животните и хората с хепатит Е в България. Това съобщиха от Центъра за оценка на риска по хранителната верига на научна конференция. В цял свят е разпространен хепатит Е. Носители на инфекцията при животните са дивите и домашните свине, зайци, елени, порове, земеровки, птици и други. Човек заболява от консумация на нетермично обработено заразено месо, като например суров черен дроб, месо от домашни и диви свине или от готови продукти като колбаси, наденички, суджуци и други. Инфектирано месо от животно трябва да мине силна температурна обработка.
Вижте още в Новината+ на 22 май от 18:35 по АгроТВ.
Автор: Данаил Андреев
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ