Непознатата стевия
Стевията е по-известна като „сладко листо“ или „захарно листо“, е широко разпространен заради сладкия вкус на листата му. Като подсладител и заместител на захарта, от гледна точка на вкус, стевията има по-бавно начало на действие и по-голяма продължителност от тази на захарта, като някои екстракти могат да имат горчив, както и остатъчен вкус при високи концентрации. Със своя екстракт от „стевиол гликозиди“ тя е до 250 пъти по-сладка от захарта. Стевията прилича вниманието, заради увеличеното търсене на ниско въглехидратни и с ниско съдържание на захар подсладители. Причината е, че стевията има незначителен ефект върху кръвната захар и е привлекателна за хора на диети с контролиран прием на въглехидрати. България е първата държава в бивша социалистически лагер, която започва отглеждането на Стевия.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ