Сок от къпини може да се ползва като безвреден консервант
Сокът от къпини притежава много силни антимикробни свойства и може да се ползва като качествен и безвреден консервант. Това информира порталът freshplaza.com позовавайки се на данните от актуално проучване. Според него той може да се използва като естествен стерилизатор в храните, за да предотврати развиването на инфекции, тъй като съдържа много полезни за човешкото здраве вещества.
Данните са събрани на базата на експерименти, при които учените разглеждали ефектите от сока от къпини добавян в пълномасленото и обезмаслено мляко. При добавянето на сока се наблюдавало увеличаването на Лактобциликус – полезни бактерии благоприятсващи нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт при хората.Разредения сок от къпини пък показал свойства на много добър естествен консервант.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ