Българската традиция в сурово-сушените месни продукти
Пътуващи изложения на традиционни български месни продукти организира търговска хранителна верига у нас. През ноември и декември потребителите ще могат да опитат месни специалитети, чиято марка България е защитила в Европа. Четирите месни изделия са филе "Елена", луканка „Панагюрска“, роле "Трапезица" и кайсерован врат "Тракия". Процедурата по включване на продуктите в европейския списък на храни с традиционно специфичен характер преминава в няколко етапа.
Производството се подчинява на строго определени правила, гарантиращи високо качество и запазване на традиционния вкус. Към производителите има изискване да работят по утвърдени методи, с еднакви рецептури и при едни и същи технологични параметри.
Подробности гледайте в предаването Новина + на 16 ноември от 18:25 часа по телевизия Агро ТВ.
Автор: Мирела Спасова
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ