Сагата със селските казани не препълни хазната
Преработката на плодовете трябва да става веднага след обирането им. Ако правите ракия от костилкови плодове, костилката се отстранява. Същото важи и за гроздето, което е хубаво да се отрони от чепките. Важно е да се използват добре узрели плодове, като загнилите или мръсните задължително трябва да се отстранят.Казаните за варене на ракията трябва да са монтирани под навес или в помещение с прозорци, но да не бъдат излагани на слънце. Ако не се получи естествена ферментация, тогава трябва да използвате хлебна мая. По време на процеса задължително се използва капак или полиетиленово платно за покритие. При алкохолната ферментация джибрите трябва да се разбъркват по два-три пъти на ден. Самото варене става веднага след приключване на ферментацията. При еднократна дестилация задължително се отделя първакът от патоките.
Целия коментар вижте тази събота по Агро ТВ!
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ