Когато липсва хоризонт пред родното земеделие
Франция е първенецът по производство на гъши дроб в света с 20 000 тона годишен добив. Телевизионно проучване сочи обаче, че 80% от продавания по света френски гъши дроб всъщност е български, но е изкупен и преетикетиран във Франция.
Дали е утеха, че дори и на второ място, родният гъши дроб завладява пазара в Белгия и изпреварва по продажби традиционния производител.
Внасяният в Белгия гъши дроб от България струва едва 25,70 евро за килограм, докато френският е с цена 41,70 евро. Печелим с по-ниските цени. Дали е причина за задоволство след като произвежданият у нас дроб е от гъски, излюпени от яйца, внос от Франция. В добавка, няма основни големи разлики в отглеждането на гъски във Франция и България. Двете страни прилагат едни и същи европейски регламенти по отношение на технологиите и безопасността.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ