Агрополитики: „Селско стопанство в НАТУРА 2000 – възможности и правила”
Нараства броят на фермерите, които се интересуват как да обозначат продуктите си като произведени в зони по НАТУРА 2000. Ползата от това е не само за потребителите, но и за фермерите, коментират експерти. Храни, произведени в зони от НАТУРА – темата обсъдиха експерти по време на уебинар „Селско стопанство в НАТУРА 2000 – възможности и правила” – част от проекта „НАТУРА 2000 – нови хоризонти“, финансиран със средства по програма LIFE. Към всяка дейност в зоните трябва да се подхожда внимателно, с познаване на правилата и с яснота за конкретните резултати. Всичко това изисква познание и обучение на българските земеделци. Това коментира ботаника от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при Българската академия на науките Чавдар Гусев.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ