Новина плюс: Черупкови плодове – без подпомагане и обединение в бранша, автор Мирела Спасова
Орехът е основна култура за отглеждане при семейството на Пламен Газянов от град Славяново край Плевен. От 2009 година отглежда 70 дка орехови и 70 дка лешникови насаждения. Годишно семейството произвежда по 5-6 т ядки: орехи и лешници. Продават ги с черупките, както и като белени ядки. От няколко години са в преход към биологично производство. Стопанинът коментира, че разликата в добива от конвенционално и биологично е около 40% в полза на първото. И въпреки това произвежда органично. Пламен Газянов, производител на орехи и лешници започва да бере плодове едва на деветата година. Земеделският бизнес подпомага и с друг – най-вече зърнопроизводство. Към момента производството на ядки не може да се издържа само.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ