Новина плюс – Преработвателна индустрия
Новина плюс: Производствени стандарти в ЕС и трети страни
Никога не е имало по-голям натиск за надеждни продоволствени системи, както в момента заради войната в Украйна. Това каза комисарят...
0
35
0
0
Новина плюс: Новости от Института по консервиране
Бъдещето е на натуралните плодове и зеленчуци Институтът по консервиране и качество на храните – Пловдив към Селскостопанската акаде...
0
43
1
0
Новина плюс: Предизвикателствата пред земеделието във време на кризи
Родният земеделски сектор и проблемите му във времена на кризи В тежки времена се намира светът. Войни, пандемия от коронавирус, огр...
0
32
0
0
Новина плюс: Очаква ли светът продоволствена криза и какви са глобално цените на храните?
Войната в Украйна и покачването на енергийните суровини – как рефлектират върху храните? Светът е изправен до стената по отнош...
0
57
0
0
Новина плюс: Млекопреработватели с алтернативи, за да оцелеят в кризите
Алтернативи във време на кризи Сегашните кризи удрят тежко всички бизнеси. Предприемачите търсят начини за оцеляване. Как се справя...
0
544
0
2
Новина плюс: Какво да се промени в работата на БАБХ?
До 1 юли БАБХ трябва да излезе от Министерството на земеделието и да мине към правителството От 1 юли Българската агенция за безопас...
0
119
0
0
Новина плюс: Заплатите в земеделския сектор – гледни точки
Градинарите реагират остро на вдигането на осигурителния праг Вдигането на осигурителния праг за земеделците от 420 на 710 лева пред...
0
37
0
0
Новина плюс: За розопреработвателите – нов кредитен продукт от ББР
В подкрепа на розопреработвателите Българска банка за развитие разработи нов кредитен продукт.Той цели да внесе ликвидност в цялостн...
0
28
0
0
Новина плюс: Как оцелява малка ферма с мандра?
Произвеждат сирене и кашкавал Как ферма с мандра оцелява в ситуацията на по-високи цени на енергията? По темата разговаряме с менидж...
0
67
0
0
Новина плюс: Експерти дискутират иновациите в хранителната верига
Темите на дискусиите са свързани с кръговата икономика и разхищението на храна Регионална изпълнителна академия започна за първи път...
0
34
0
0
Новина плюс: Пекарна произвежда хляб с дюли от собствен квас
Софийската пекарна произвежда хляб с нетрадиционна съставка Българска пекарна произвежда хляб от собствено брашно, квас и други собс...
0
15
1
0
Новина плюс: Регламентиране на продажбите на домашна храна
Как се отрази пандемията от коронавирус на продажбата и консумацията на храна, приготвена в домашни условия? Бизнесът с храни все по...
0
82
0
0