Новина плюс – Преработвателна индустрия
Новина плюс: Фермери искат промени в Наредба 26
Цените за електроенергия във фермата са високи Семейна ферма в Плевенско – за 200 овце се грижат 5 човека, преработват и мляко...
0
800
12
0
Новина плюс: Решените за забрана на украински внос беше грешка
Българският преработвателен бранш е изцяло експортно ориентиран. Сдружението на производителите на растителни масла и маслопродукти...
0
96
0
0
Новина плюс: Кръгла маса за качеството на българското вино
На световно ниво сме в сомелиерството, държавата отсъства Българското вино е в пъти по-качествено от вносните. То обаче се бори за м...
0
67
0
0
Новина плюс: Сектор „Месопреработване“ – проблемите на фокус
Месопреработвателите питат: Защо за тях от години няма подкрепа? Защо средства от инвестиционните мерки и по-специално от 4.2, която...
0
23
0
0
Новина плюс: Как се стига до голямата търговска верига
Малките в голямата търговска верига – как да стигнат до нея. В една от големите търговски вериги у нас, сезонните плодове, зеленчуци...
0
58
0
0
Новина плюс: Сектор „Мляко“ – каква подкрепа е нужна
Защо сектор „Мляко“ иска бързи мерки на подкрепа Напрежението в сектор „Мляко и млекопреработване“ се трупа. Животновъдни ферми са п...
0
270
0
0
Новина плюс: Не съществуват продукти без месо
Ситно или едронарязана сланинката – зависи от салама Няма как в един колбас да няма никакво месо и то да е заместено изцяло от...
0
57
0
0
Новина плюс: Идеи за коопериране в месопреработката
Ключовата дума е доверие Законодателството следи за безопасността на храните, заради което е важно всичко, което съдържа един продук...
0
50
0
0
Новина плюс: Продукти с тахан – ползи за здравето
Ползите за здравето от приема на тахан са много. Само две лъжици са достатъчни, за да доставят необходимото количество енергия и пол...
0
33
0
0
Новина плюс: Диворастящи продукти с вкус на Балкан
Kак климатът се отразява на производствата през последната година За богатия асортимент на диворастящи култури в Еленския Балкан си...
0
72
0
0
Новина плюс: Свинското месо и вкусовете през годините
Еленчанинът Румен Георгиев си спомня как преди да прерасне в Празник на еленския бут, вече с девет издания около Димитровден, местни...
0
42
0
0
Новина плюс: Българската скара – само от българско месо
Защо изложенията са важни за малките месопреработватели? За първи път на тазгодишното международно изложение за храни и напитки, кое...
0
51
0
0