“От фермата до трапезата” ще доведе до по-свито производство
Земеделските министри се събраха на поредната си среща в Брюксел
Целите на стратегията “От фермата до трапезата” не бива да водят дотам, в Европейския съюз да се произвеждат по-малко аграрни суровини и да се внасят повече храни от трети страни. Зад това искане застанаха повечето земеделски министри, събрали се на поредната си среща в Брюксел. За да се предотврати подобно развитие, вносните продукти трябва да отговарят на същите изисквания, валидни в Европейския съюз.
Алеко Дянков
Учи специалностите "История" и "История на изкуството" в университета "Фридрих Вилхелм" в Бон, Германия. Журналистическата си кариера започва като кореспондент от Германия на в. "Демокрация" през 1990 г., а три години по-късно постъпва в Немска редакция на Радио България, предаванията за чужбина на БНР. След 2003 г. работи в различни медии, главен редактор е на списанията "Меню" и "Власт и вино". В АГРО ТВ е от самото начало и заема поста на международен редактор. В средата на 2014 г. създава ежеседмичното предаване "История на храните", което води и до днес. От 2018 г. съставя и води седмичния обзор на международните новини.