АГРОФОРУМ: По-зелено земеделие, по-чиста околна среда, по-здравословна храна – кога?
И още: Празник на баклавата в село Кошарна

Теми в предаването:
По-зелено земеделие, по-чиста околна среда, по-здравословна храна. Това е бъдещето, но то вече е тук, благодарение на амбициозната европейска стратегия „От Фермата до трапезата“.
Хранителната индустрия представи иновации на 5 изложения в София за мляко, месо, вино, хляб и хлебни изделия, храни и напитки. Вижте акценти от събитието.
Интересът към отглеждане на био орехови насаждения е голям поради две причини – българинът има желание да създаде трайно насаждение, което ще ползва и потомството му, от друга страна субсидиите за биологично производство не са малко. За разлика от други трайни насаждения орехите имат неограничен пазар, в световен мащаб има недостиг на ядки, затова те са изключително атрактивни и поддържат сравнително добра изкупна цена.
И един сладък завършек на Агрофорум. В село Кошарна се проведе празник на баклавата, организиран по европейската програма за развитие на селските райони с проект на Местната инициативна група, която работи на територията на Тутракан-Сливо поле. Сладката инициатива съвпадна и с традиционния събор на селото.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ