Защо да сеем твърда пшеница
Световните тенденции, насочени към здравословното хранене, все повече влияят върху избора на сортова структура на стопанствата в Европа.
Производителите на зърно, както и търговците и преработвателите, имат подчертан интерес към твърдата пшеница. Защо е така – разказват специалисти.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ
Диана Александрова
Водещ и репортер на предаването Агрофорум по АГРО ТВ.
Завършва бакалавърска и магистърска степен, специалност „Лозаро-градинарство“ в Аграрен университет – Пловдив. Второто си висше образование придобива в Стопанска академия „Димитър Ценов“ - Свищов, специалност „Бизнес администрация“.
Започва журналистическата си кариера като репортер в едно от първите частни радиа в България, радио Астра в Плевен, където е завършила гимназия и живяла. Две години по-късно започва в ТВ Евроком, като репортер и водещ на новинарската емисия. По това време е и един от кореспондентите за информационната емисия „Календар“ на Нова телевизия.
В края на 2008 г. се присъединява към екипа на Агромедия Груп. Впоследствие и към АГРО ТВ, където в момента е водещ на едно от най-рейтинговите предавания на медията - Агрофорум. Автор е на предаването Растителна защита, водещ на Агропрогнозата, репортер и редактор на Бизнес новините.
Интересува се от теми като политика и икономика, агробизнес и земеделски технологии, които винаги присъстват в репортажите й.