Новина плюс: Приложения на царевицата и опит от Кнежа
За да осигури максимални добиви, царевицата трябва да се отглежда на плодородни почви.
Царевицата се употребява в много направления. Това е култура с широка употреба на крайния продукт – зърното. Най-голямо е значението на зърното като храна за селскостопанските животни. Поради високата й продуктивност и многостранна употреба царевицата е известна като „царица на полята”. Още от експертите от Институт по царевицата – Кнежа, част от мрежата на Селскостопанска академия.
Мирела Спасова
Редактор и водещ в АГРО ТВ. Автор на предаването Животновъден дневник по АГРО ТВ.
Автор на публикации в сайта agro.bg.
Завършва бакалавърска степен със специалност „Журналистика“ във ФЖМК, СУ „Св. Климент Охридски” и магистратура „Политология” в СУ „Климент Охридски”.
Започва журналистическата си кариера през 2012 г. в БНТ, преминава през News7; сп. Мениджър; в-к „Стопанин”, от 2015 г. и до днес е лице на АГРО ТВ. В професионалната си практика отразява земеделска тематика, автор е на множество репортажи, филми и статии, които отразяват земеделския сектор през последните шест години.