ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ: Къде стои месото в диетата и с какво е полезно?
Има ли място за месото в здравословното хранене?
Съветът на специалистите е да се консумират меса без видими мазнини, приготвени по щадящ начин. Практическите препоръки за прием на месо включват птиче месо и постни червени меса до 3 пъти седмично. С какво е ценно месото пред веганските му алтернативи, коментар от проф. Дулева, лекар и специалист по хранене и диететика.
Петя Петкова-Пенчева
Водещ на новини и актуални предавания по АГРО ТВ. Бакалавър по "Журналистика" и магистър по "Организационна психология в СУ "Св. Климент Охридски". Завършва и редица курсове по Дигитален маркетинг. През журналистическата си кариера е част от екипа на медии като ТВ "Евроком", ТВ "Европа", БНР, информационна агенция БГНЕС, студентското радио на Софийския университет "Реакция" и в няколко ПР агенции. През 2017 година се присъединява към АГРО ТВ като репортер, водещ на новини и ресорно предаване "Ние, зърнопроизводителите". От няколко години Петя е и майка на момиченце, което я вдъхновява да създаде блог за осъзнато родителство, майчинство и ранно детско развитие.