История на храните: Картофени палачинка – Боксти
Сервирайте ги заедно с някои бъркани яйца намлява хрупкав бекон or наденица за закуска.
Boxty ирландски палачинки са вкусна и традиционна част от ирландската кухня, пълна със сърдечна текстура и богати вкусове. Тези пикантни палачинки се приготвят с настъргани сурови картофи и картофено пюре, брашно, сода за хляб и мътеница, което води до възхитителна хрупкава външност и пухкав център.
Алеко Дянков
Учи специалностите "История" и "История на изкуството" в университета "Фридрих Вилхелм" в Бон, Германия. Журналистическата си кариера започва като кореспондент от Германия на в. "Демокрация" през 1990 г., а три години по-късно постъпва в Немска редакция на Радио България, предаванията за чужбина на БНР. След 2003 г. работи в различни медии, главен редактор е на списанията "Меню" и "Власт и вино". В АГРО ТВ е от самото начало и заема поста на международен редактор. В средата на 2014 г. създава ежеседмичното предаване "История на храните", което води и до днес. От 2018 г. съставя и води седмичния обзор на международните новини.














