Агросекторът в ЕС се адаптира към климатичните промени
Според доклада се предвижда промяна в моделите на потребление в ЕС – консумацията на месо слабо ще намалее
Европейският съюз ще продължава да бъде нетен износител на продукти на хранително-вкусовата промишленост и да допринася за световната продоволствена сигурност, като същевременно се адаптира към предизвикателства като изменението на климата и променящото се потребителско търсене. Това се казва в доклада за състоянието на аграрния сектор в Съюза и за очакваното му развитие до 2035 година, публикуван от Европейската комисия.
Алеко Дянков
Учи специалностите "История" и "История на изкуството" в университета "Фридрих Вилхелм" в Бон, Германия. Журналистическата си кариера започва като кореспондент от Германия на в. "Демокрация" през 1990 г., а три години по-късно постъпва в Немска редакция на Радио България, предаванията за чужбина на БНР. След 2003 г. работи в различни медии, главен редактор е на списанията "Меню" и "Власт и вино". В АГРО ТВ е от самото начало и заема поста на международен редактор. В средата на 2014 г. създава ежеседмичното предаване "История на храните", което води и до днес. От 2018 г. съставя и води седмичния обзор на международните новини.