История на храните: Готвачът на кралете и боговете
Да правиш революция в Германия не е лесна работа
Той е “Готвачът на кралете и боговете”, “Готвач на столетието” и “Professeur de la Cuisine”, т.е. “Професор на кулинарното изкуство”. Той е Екарт Вицигман, революционер в немскоезичния свят на гастрономията и първият в Германия, получил за свой ресторант най-високото отличие – три звезди.
Алеко Дянков
Учи специалностите "История" и "История на изкуството" в университета "Фридрих Вилхелм" в Бон, Германия. Журналистическата си кариера започва като кореспондент от Германия на в. "Демокрация" през 1990 г., а три години по-късно постъпва в Немска редакция на Радио България, предаванията за чужбина на БНР. След 2003 г. работи в различни медии, главен редактор е на списанията "Меню" и "Власт и вино". В АГРО ТВ е от самото начало и заема поста на международен редактор. В средата на 2014 г. създава ежеседмичното предаване "История на храните", което води и до днес. От 2018 г. съставя и води седмичния обзор на международните новини.