ЕС с нови правила за намаляване на изхвърлените храни
Всяка година в Съюза се генерират над 59 милиона тона хранителни отпадъци
За нови правила за намаляване на хранителните и текстилните отпадъци се разбраха представители на страните членки на Европейския съюз и Европейския парламент. Отпадъците, генерирани при преработката и производството на храни, трябва да бъдат намалени с 10 процента до 2030 година, а отпадъците от търговията на дребно, ресторантите, хранителните услуги и домакинствата – с 30 процента.
Алеко Дянков
Учи специалностите "История" и "История на изкуството" в университета "Фридрих Вилхелм" в Бон, Германия. Журналистическата си кариера започва като кореспондент от Германия на в. "Демокрация" през 1990 г., а три години по-късно постъпва в Немска редакция на Радио България, предаванията за чужбина на БНР. След 2003 г. работи в различни медии, главен редактор е на списанията "Меню" и "Власт и вино". В АГРО ТВ е от самото начало и заема поста на международен редактор. В средата на 2014 г. създава ежеседмичното предаване "История на храните", което води и до днес. От 2018 г. съставя и води седмичния обзор на международните новини.