История на храните: Яйца за шампиони
Ако искате някой път да изненадате близките си с малко по-различна неделна закуска, пригответе им яйца в кокотка
Без да се интересуват от факта, че в българския думата “кокотка” е с едно такова по-особено значение, французите са измислили една закуска, която комбинира тази думичка с яйца.
Алеко Дянков
Учи специалностите "История" и "История на изкуството" в университета "Фридрих Вилхелм" в Бон, Германия. Журналистическата си кариера започва като кореспондент от Германия на в. "Демокрация" през 1990 г., а три години по-късно постъпва в Немска редакция на Радио България, предаванията за чужбина на БНР. След 2003 г. работи в различни медии, главен редактор е на списанията "Меню" и "Власт и вино". В АГРО ТВ е от самото начало и заема поста на международен редактор. В средата на 2014 г. създава ежеседмичното предаване "История на храните", което води и до днес. От 2018 г. съставя и води седмичния обзор на международните новини.