
Песто от босилек и лешници
Един от най-популярните представители на италианската кухня е сосът от босилек песто. Той се прави с ядки, зехтин, босилек и сирене. Счита се, че за първи път пестото възниква в района на Генуа. Най-често се използва при консумирането на паста, лазаня, при приготвяне на различни супи. Има разновидности с лимон, чесън и лют пипер.
Гледайте повече в Новината+ на 27 септември от 18:50 по АгроТВ.
Автор: Радина Дойнова
Агро ТВ
АГРО ТВ – лицето на модерното земеделие.
Единствената специализирана телевизия за земеделие у нас.
Телевизия АГРО ТВ е с национално покритие и 24-часова програма, включваща разнообразни предавания и рубрики, фокусирани върху земеделието, селските райони и преработвателната индустрия.
С приоритет са новинарските емисии, предлагащи актуална информация от агросектора у нас и по света.
Програмата на АГРО ТВ се разпространява по сателит, кабел, както и с пряко излъчване в интернет на адрес: www.agrotv.bg и в YouTube. Може да гледате АГРО ТВ и чрез мобилно приложение.