Съдържание на храните – обект на научни изследвания
Европейската комисия изготви общата методика, по която ще се извършват проверките за "двоен" стандарт на храните в държавите членки на Общността, а до края на годината се очаква да бъдат готови първите обобщени резултати. Проверките идват на фона на започващите разговори за промени в законодателството за защита на потребителите, които трябва да забранят подобни практики. Отделеният бюджет за изготвянето на методологията и проверките е 2 млн. евро. В същото време български учени в сектора на хранителната промишленост анализират млечни и месни продукти, продавани у нас. проф. Марианна Баева, преподавател в Университета по хранителни технологии – Пловдив и проф. Йорданка Алексиева, зам.-ректор на Университета по хранителни технологии – Пловдив коментираха резултатите от изследването.
Повече в Агротемата на 3 юли от 18:40 по АгроТВ.
Автори: Д. Александрова. М. Спасова
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ