
Производство на фуражи и хранене във фермата
Най-трудно за стопаните е да осигурят сочен фураж за животните си. В големите ферми процесът се случва по-лесно, благодарение на силажните ями, но при малките това е невъзможно, поради липсата на техника и специалисти. При производството на сочен фураж има задължителни стъпки, казва агрономът Борис Борисов. За да спестят средства стопаните объркват технологията и така произвеждат фуражи с по-ниска хранителна стойност. А в овцевъдната ферма в село Белоградец, Варненско внасят смески от Германия и Белгия, защото според стопаните там в България няма качествена храна за животните. Назми Маджар и семейството му отглеждат 600 овце от породите Аваси и Асаф. Животните са внесени от Испания и са селектирани основно за производство на мляко. Породата е избрана заради по-студения климат в района.
Още в Агротемата на 31 октомври от 18:40 по АгроТВ
Автор: Мирелa Спасова
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ