За какво да внимават потребителите през лятото
Похапвайте по-леки храни и приемайте повече течности през лятото, често чуваме да съветват диетолозите. В топлите дни няма нищо по-хубаво от това да си направим салата. Какви рискове, обаче, крие консумацията на най-предпочитаните храни през тези месеци? За това разговаряме с доктор Сергей Иванов от Асоциация „Активни потребители“. Той коментира, че зелените салати, които се продават заедно с корена и пръста в търговските вериги, могат да бъдат опасни. В пръста може да има бактерии, които да попаднат в други хранителни продукти. Когато се продава заедно с корена, трайността на зелената салата се увеличава, изглежда добре, но това носи риск за здравето на хората.
Не пропускайте новината+ на 08 юли с автор Светлозара Димитрова!
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ