Новина плюс: Боровинкови рецепти за разхлаждане през лятото, автор: Камелия Карадочева
На фермерския фестивал всяка сряда е малък празник. Имаше дегустация на различни плодови рецепи по повод Деня на боровинката. Освен полезни свойства малките плодчета от култивирани сортове имат и десертни качества.
Интересно е, че високото съдържание на витамин А е една от многото здравословни качества, които боровинки притежават. Той е особено полезен за зрението. Факт е, че с негова помощ се предотвратява загуба на зрението в напреднала възраст. Други данни показват, че полифенолите в боровинките могат да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания, като предотвратят тромбоцитното натрупване и намаляват кръвното налягане чрез противовъзпалителен механизъм.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ