Европейската комисия регистрира българския деликатес Роле Трапезица
Европейската комисия одобри включването на още един български хранителен продукт в регистъра на храните с традиционно специфичен характер – „Роле Трапезица“. Наименованието на този български продукт произхожда от името на историческия хълм Трапезица в старопрестолния град на болярите — Велико Търново.
Той представлява пресован сурово-сушен месен продукт, приготвен от охладен или замразен свински врат и смес от сол и натурални подправки (черен или бял пипер и чесън). Напълнен е в естествено черво или колаген и мрежичка, оформен с превръзки от канап. „Роле Трапезица“ е подходящо за директна консумация след обелване на обвивката.
Българският деликатес ще бъде добавен в списъка на над 1200 защитени продукта.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ