Откриха алтернатива на киселото мляко
Изследователи от университета в испанския град Валенсия създадоха кисело мляко от сирене на растителна основа, орехи и зърнени храни. Това информира порталът UkrAgroConsult. Те са открили начин за ферментиране на смесицата от орехи, зърнени храни и мляко и превръщането и в пробиотик. Според Чеко Гомес, един от учените откриватели, киселото мляко на растителна основа представлява благоприятна среда за развитие на полезни бактерии, които продължават да се размножават след като то е било вече консумирано.
Това мляко може да се окаже спасение за всички хора алергични към лактозата, вегетарианците или всички онези, които по различни причини не могат да ядат традиционното кисело мляко. За разлика от него растителното кисело мляко има нисък гликемичен индекс (стойност показваща скоростта на отразяване на богатите на въглехидрати храни върху отделяне на инсулин от организма) и е подходящ за диабетици. Освен това съдържа повече витамини Е и Б, фолиева киселина, калий и фибри. Киселото мляко на растителна основа вече е преминало през всички тестове на безопасност и се очаква да бъде предложено скоро на пазара.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ