
В Испания отчитат стабилни цени на свинското и говеждото месо през2013 г.
Испанските производители на месо отчитат стабилни цени през 2014 година, информира порталът UkrAgroConsult. Цената на свинското месо на годишна база се е покачила с 11,4% до 1,93 евро за килограм. Това е с 10,3% повече в сравнение със средната за ЕС цена. При цената на говеждото месо също се наблюдава увеличение спрямо 2012 година до 381,13 евро за 100 килограма (+0,3%). Стабилните цени помогнаха на производителите да компенсират загубите вследствие на спада на потреблението и повишените производствени разходи. 2013 година се характеризираше с значителен спад на цените на фуражите и подобряване на производителността особено в сектори като зайцевъдството, свиневъдството и говедовъдството. Цената на особено популярното в страната заешко месо се е повишила през миналата година с 6,8% до 1,94 евро средно за килограм. Около 20% от говеждото и 25% от свинското месо, произведени в страната се реализират на външните пазари. Сред основните пазари на испанско месо са Китай, Русия, Бразилия и Германия.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ