Изкуството на модерното торене
Стремежът към все по-рентабилно земеделие налага нови подходи и разработки при торенето и подхранването на културите. Все повече се говори за важността от балансирано хранене на растенията, според нуждите им и през целия цикъл на растеж. И то- без загуба на хранителни елементи в почвата или въздуха, което носи голям екологичен ефект. На семинар в с. Арбанаси, пред фермери от Великотърновски регион беше презентирана най-новата технология за торене на земеделските култури, разработена от водеща израелска компания. Уникалността е в използването на хранителни елементи и най-вече азот в гранули, обвити с полимер. Тази обвивка, в зависимост от температурата, освобождава нужните за растенията полезни вещества през целия цикъл на растежа им.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ