Прогноза за пазара на месо в ЕС
Производството на месо в Европейския съюз се увеличава след години на спад в доставките, според последното изследване на Европейската комисия за перспективите за земеделските култури, млечните и месните продукти през 2015 и 2016 г.
Производството и износът на говеждо месо имат потенциал да се увеличат в резултат на нарастването на стадата в ЕС. Декемврийското проучване на Комисията показва ръст от 1.3%. Тенденцията е към увеличаване в най-големите европейски страни, производителки на говеждо месо – Франция – плюс 32 000 глави и Испания – плюс 114 000 глави. Очаква се увеличение на производството на говеждо месо с около 2% през настоящата година, като глобалното търсене остава стабилно.
Обемите на произведеното говеждо бележат значителен ръст през 2014 г., предимно заради засиления износ за Хонконг, Западните Балкани и Филипините. Износът през 2015 г. се очаква да достигне 224 000 тона, като двигател ще бъде износът от Ирландия за САЩ и възобновяването на износа към Турция.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ