Българските пшеници – високодобивни и качествени
Жътвата е най-важният период за всеки земеделски производител. Време, в което положените през годината усилия дават резултат. Време, в което се осигурява настоящата и се полагат основите на новата стопанска година.
В продължение на месеци наблюдавахме на полето един перспективен сорт българска пшеница.
Срещаме с един от селекционерите на зърнено-житни култури у нас, работил 37 години в Добруджанския земеделски институт. Въпреки че вече е пенсионер, проф. Иван Тодоров все още обикаля полетата със зърнено-житни култури. Ученият е автор на редица сортове пшеница, сред които и наблюдаваната от нас. Това е една от най-ранните пшеници, отглеждани в България – средновисока, безосилеста.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ