Швейцария отправи остра критика към СЗО
След като Световната здравна организация обяви колбасите и месото за потенциално опасни, организации и политици от редица страни изразяват острата си критика. Сред тях е и Швейцарският съюз на месопреработвателите.
"Месото е част от балансираното хранене", изтъква председателят на браншовата организация Рюди Хадорн. Според него имало достатъчно други изследвания, които не доказвали връзка между консумацията на месо и образуването на ракови заболявания.
Текстът не давал нищо ново, а само заблуждавал потребителите. Публикацията на СЗО имала и друга слаба точка, твърди Хадорн. Тя е базирана изцяло на статистически данни, без да дава доказателства. Такива изследвания не бивало да се приемат на чисто доверие, тъй като ракът се предизвиква от различни рискови фактори.
Според Швейцарския съюз на месопреработвателите жителите на страната нямало да намалят консумацията на колбаси и меса. Първите коментари в социалните мрежи показвали, че потребителите не искат някой да им налага с какво да се хранят.
През 2014-та всеки швейцарец е изял по 52 килограма месо и месни продукти. Най-популярно е свинското, следвано от птичите меса. Колбасите имат дял от 40 до 45 %.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ