За какво да следим като пазаруваме за Великден
Наближава Великден – един от най-големите християнски празници. Традицията повелява на трапезата да има боядисани яйца, с които после да се чукнем. Какво трябва да знаем, обаче, за да не се помрачи празникът ни?
Буквичките показват в коя страна е произведен продуктът. За България това са BG. Първата цифра след буквата посочва начинът на отглеждане на кокошката. Цифра 0 означава, че птиците са биологично отглеждани. Цифра 1- кокошките са били свободни. При цифра 2 значи, че са отглеждани подово, а при 3- птиците са били в клетки. Следващите 2 цифри са кодът на областта, в която са отглеждани. Последните 3 цифри показват номера на предприятието. След като сме купили продуктът е необходимо да го съхраним правилно.
Обект на засилени проверки преди Великден, освен яйцата и боите, ще бъде и агнешкото месо.
Дежурни инспектори ще следят и за безопасността на родното и вносното месо. Ще бъдат проверявани складове за търговия на едро, обекти за търговия на дребно, магазини, обекти за обществено хранене, месопреработвателни предприятия. Единствената страна, извън Европейския съюз, от която внасяме месо е Нова Зеландия.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ