От вестниците към фермата
Как един успял във вестникарския бизнес човек напуска големия град и отива на село, за да стане фермер. Това беше първото нещо, което попитахме Филип Харманджиев, когато отидохме на гости в неговия чифлик.
Освен с производство на вино Филип Харманджиев се занимава с отглеждане на пасищни бройлери, носачки за яйца, месодайни телета, крави за мляко, прасета и гъски.
Интересно ни беше да научим колко хора са необходими за отглеждането на всички животни в стопанството и производството на вино.
Обиколката ни в чифлика започва с винарната, после отидохме до близкото пасище, където видяхме кокошките и кравите на фермера. Следващата ни спирка беше един стар рибарник, който сега е превърнат в дом на гъските и прасетата на Филип Харманджиев. Това, което със сигурност не успяхме да срещнем бяха затворени в клетки животни. Обяснението – Филип е привърженик на свободното отглеждане.
Гледайте подробности в Агротемата на 4 май от 18:45 по АгроТВ
Автор: Светлозара Димитрова
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ