Развиваме скъпо, но неефективно земеделие. Защо
Производството на традиционни продукти у нас намалява в периода 2007-2013 г. От българските градини са излезли средно само 7% от годишната консумация ябълки на човек и 22% от тази на домати. Родно производство е и 33% от месото, сочат данните, публикувани в годишния доклад на Института за икономически изследвания към БАН „Аграрният сектор като фактор за икономическото развитие на България“. Родно производство за този времеви отрязък е било 44% от млякото, консумирано средно на година от глава от населението. Дори зърнените култури, на които България е традиционен износител, са само 78% от консумацията на човек на година, като останалото количество е внос – на хлебопекарни смеси и тестени изделия.
Целия коментар на Валери Димитров гледайте на 5 юни. Само в ефира на АГРО ТВ!
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ