Понеделник, 25 Май 2020

Демонстрация на Оптиком в партньорство с ДюПон и Пионер Семена България

  Беше поставено началото на създаване на опитно поле
Преглеждания: 9252 | Коментари: 0 | Добавено: 20/09/2016 | 16:44 |
Демонстрация на Оптиком в партньорство с ДюПон и Пионер Семена България

На нива от 500 дка край сливенското село Гавраилово се състоя поредната атрактивна демонстрация на основна обработка на почвата с най-новите модели трактори и плугове, предлагани от Оптиком ООД.

Фирма Оптиком наскоро отвори нов център за земеделска техника в с. Кукорево, в близост до Ямбол, който освен с трактори и инвентар разполага и с добре зареден магазин за резервни части. По инициатива на екипа на Оптиком в Ямболско се проведе събитие с любезното домакинство на инж. Драго Димитров, а партньори на Оптиком бяха ДюПон и Пионер Семена България. Демонстрацията имаше за цел да постави началото на създаване на опитно поле, а резултатите ще бъдат отчетени на по-мащабно събитие през следващата година.

Нa демонстрацията, на която гостуваха над 60 земеделски прозводителя от региона, Оптиком показа своите най-нови трактори от водещите световни брандове JCB и McCormick.

McCormick X7.670 VT Drive, агрегатиран с 6-корпусен навесен плуг, беше атрактивна комбинация в действие, която демонстрира качествена обработка. Новият трактор на McCormick е с безстепенна 4-диапазонна трансмисия, произведена в заводите на ZF и 6,7-литров двигател FPT, произведен в заводите на IVECO. Той е изработен по най-високите стандарти на тракторостроенето. Навесният плуг OVLAC, агрегатиран към него, е произведен в най-голямата фабрика в Испания за производство на плугове. Откакто са по българските полета, тези плугове са доказали във времето своята надеждност и здравина, независимо от тежките почвени условия у нас.

Резултатите от развитието на трите култури (царевица, слънчоглед и пшеница) на опитното поле на Оптиком, ДюПон и Пионер ще бъдат отчетени в края на следващата стопанска година. Събраните опитни данни и извършените обработки ще бъдат отчетени комплексно - комбинация на почвообработка, хибриди семена и растителна защита. По този начин партньорите - организатори на демонстрацията, имат за цел да покажат на земеделците, че всяка стъпка от процеса има своите специфики и само правилната комбинация от всички тях води до добри резултати.

Другият демонстриран земеделски агрегат беше трактор JCB Fastrac 8330 със 7-корпусен обръщателен полунавесен плуг OVLAC. За да отговори на нуждите на по-големите стопанства, световният лидер JCB разработи трактор с мощност 350 к.с., чийто български дебют се състоя наскоро на есенното изложение БАТА АГРО. Плугът, участващ в демонстрацията, беше окомплектован с предплужници, за да бъде още по-комплексна съпоставката между различните почвообработки.

Лизинг с 0% лихва за срок до 36 месеца се предлага за машини JCB, лизингът за трактори McCormick и Landini, както и за прикачен инвентар от портфолиото на Оптиком е без първоначална вноска и срок 2 или 3 години.

Повече информация за гамата машини, предлагани от Оптиком, търсете на www.opticom-bg.com или на телефон: 0700 20 205


Етикети: | JCB | McCormick | демонстрация | земеделие | Оптиком ООД
Категория: Техника

  • КОМЕНТАРИ - 0

НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

За да добавите коментар влезте като регистриран потребител или направете своята безплатна регистрация
 
 

ОЩЕ ОТ Техника:

21/05/2020
PÖTTINGER стартира строежа на четвърти завод...
08/04/2020
ИНТЕРАГРИ България с нова локация във Враца ...
23/03/2020
Кубота България продължава да работи с пълни сили и без проблеми...
06/03/2020
Обновената серия трактори T7 на New Holland - революционни иновация и мощ ...
 
 

Всички ЛЮБОПИТНО
12.08.2019 | 17:44
Изготвени са указания към земеделските стопани, които ...
Документите за доказване на реализираните на пазара животни трябва да ...
Изготвени са указания към земеделските стопани, които доказват реализация на животни по схемите за обвързано подпомагане
 
12.08.2019 | 16:49
Британците трупат запаси на стойност 4 млрд. лири...
Кабинетът на Борис Джонсън разработва спасителен план за фирмите...
Британците трупат запаси на стойност 4 млрд. лири
 
12.08.2019 | 15:30
Протестите продължават вече 11-ти ден...
Глоби за кметовете в Южна България ...
Протестите продължават вече 11-ти ден
  
 
ВРЕМЕТО  
 
КАТЕГОРИИ     ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ   ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ  
Агробизнес и финанси
Биоземеделие
Винарство
Гори
Европарламент 2014
Емисия новини
Енергия
Животновъдство
Празници и обичаи
Пчеларство
 
АгроКомпас - месечно списание за агробизнес
AGRO.BG - селскостопанският интернет портал на България
Агрофорум - предаване за селско стопанство
Автор: зс 19/07/2019
Коментар: Решението е просто! На първо място е подсигуряване на пазар, като при зърно-производството, а на вт Продължава...
Автор: Пчелар 02/07/2019
Коментар: Пиша до вас, защото знам ,че сте отговорна медия и проблемът, който имам, ще бъде отразен, и вероятн Продължава...
Автор: Велев 06/12/2018
Коментар: Срокът за изплащане на средствата ще бъде определен след вземане на решение от УС на ДФЗ през 2019 г Продължава...