ЗА БЪЛГАРСКОТО ВИНО-ОПТИМИСТИЧНО
150 награди на международни конкурси спечели миналата година българското вино. Онези, които предричаха окончателната и безвъзвратна смърт на родното производство, са опровергани. Как се случи това? Още чрез европейската предсъединителната програма САПАРД много стопани направиха собствени лозови масиви. Големи, със сортове, подбрани съобразно търсенето на световните пазари. Често чрез консултации със световни имена в бранша. И тук българският модел – както при зърнопроизводството, не последва обичайната практика на някои европейски страни: кооперирането между производителите на грозде и винарните. Ренесанс, възход – така някои експерти се изказват за днешните постижения. Други са по-въздържани – може би са по-нетърпеливи за постигането на още по-големи успехи.
Вижте подробностите в Агрокоментара на 28 февруари от 18:35 по АгроТВ.
Автор: ВАЛЕНТИНА СПАСОВА
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ