История на храните: Равиоли
В първите години консервираните равиоли са имали и още една цел – да заситят глада на германците за италиански храни
Преди 66 години в Германия започва една история на успеха, чийто край така и не се вижда, макар че е имало времена на по-слаб интерес. И тази история е свързана с консервна кутия, от ония големите, с по 800 грама съдържание. А вътре – малки тестени джобчета, пълнени с кълцано свинско месо и галета, обилно поляти с доматен сос.
Алеко Дянков
Учи специалностите "История" и "История на изкуството" в университета "Фридрих Вилхелм" в Бон, Германия. Журналистическата си кариера започва като кореспондент от Германия на в. "Демокрация" през 1990 г., а три години по-късно постъпва в Немска редакция на Радио България, предаванията за чужбина на БНР. След 2003 г. работи в различни медии, главен редактор е на списанията "Меню" и "Власт и вино". В АГРО ТВ е от самото начало и заема поста на международен редактор. В средата на 2014 г. създава ежеседмичното предаване "История на храните", което води и до днес. От 2018 г. съставя и води седмичния обзор на международните новини.