
Говеждо и телешко месо – разликите
Българският потребител все повече оценява месото от говеда. Телешкото месо е леко, има фина структура и съдържа повече вода от говеждото – добива се от животни на възраст от около 6-7 месеца. За разлика от него говеждото се отличава с по-плътен и наситен вкус. Обикновено преминава процес на зреене, за да придобие характерните си крехкост и вкус. Младото говеждо се добива от месодайни породи на възраст поне 18 месеца, когато те развиват вкусовите си качества. Определя се като третото най-широко разпространено и консумирано месо в света. Старото говеждо се получава от животни, които са на възраст над 2 години – използва се в месопреработвателната промишленост. Коментар за потребителските нагласи на нашенеца прави известният кулинар Ути Бъчваров.
Още в Новината+ на 8 октомври от 18:35 по АгроТВ.
Автор: Мирела Спасова
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ