Учените се опитват да разберат защо хранителните алергии се увеличават
В периода 1997-2011 година броят на децата с алергия към храните е нараснал с 50%. Броят на възрастните хора с хранителни алергии също расте, но не е ясно защо. Учените се опитват да разберат защо хранителните алергии се увеличават най-вече в развиващите се нации. Повече от 150 милиона европейци имат хранителни алергии, сочат данните на Европейската академия за алергична и клинична имунология.
Хранителни алергии се наричат състояния на организма, при които той реагира негативно към храната, която поглъщаме. Основните признаци на алергични реакции са сърбеж, кожни обриви, затруднено дишане, подутини на езика. Повече в нашия коментар днес, 21 юни, след обзорната емисия в 18 часа.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ