Сряда, 27 Май 2020

Проектът „ОСП – от полза за всички нас“ беше представен на АГРА 2020

  На информационния щанд се излъчваха видео материали за Общата селскостопанска политика
Преглеждания: 2142 | Коментари: 0 | Добавено: 24/02/2020 | 16:23 |
Проектът „ОСП – от полза за всички нас“ беше представен на АГРА 2020

agro_header_news_520

От 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен панаир Пловдив изложбите АГРА, Винария, Фудтех и Вкусовете на Италиясе събраха най-големите компании от агроиндустрията, храните и виното на изложенията. АГРА привлече над 500 изложители и повече от 40 хил. посетители от България и Европа.

АГРО ТВ представи информационната кампания „ОСП – от полза за всички нас“, изпълнявана в партньорство с www.agro.bg и списание АгроКомпас и с финансовата подкрепа на Европейската комисия. Гостите на изложението получиха сп. АгроКомпас, със статии, посветени на ОСП, както и листовки с вдъхновяващи послания за Общата селскостопанска политика и нейното влияние върху земеделието и преработвателната индустрия у нас.

На щанда на информационната кампания „ОСП – от полза за всички нас“ се излъчваха интересни и любопитни видео материали, с многобройни примери, показващи различни аспекти на тази важна за страната ни политика.

Много семинари, конференции, кръгли маси и други делови събития бяха част от съпътстващата програма на АГРА.

Едно от събитията също премина под знака на информационната кампания „ОСП – от полза за всички нас“. На 20 февруари 2020 г. се проведе Шестото издание на конференция за биологичното земеделие в България, тази година под надслов: Ще успеем ли да рестартираме системата? с организатори: Фондация за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА, Министерство на земеделието, храните и горите, Българска Асоциация БИОПРОДУКТИ и АГРО ТВ. Конференцията се организира със специалната подкрепа на Посолството на Нидерландия в България и с участието на посланика на Кралство Нидерландия.

Сред участниците бяха представители на МЗХГ, ДФЗ-РА, лектори от Българска асоциация Биопродукти и Фондация Биоселена, а специален гост беше зам.-министърът на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов.

По време на събитието се предостави информация и се проведоха дискусии по подкрепата, която биопроизводителите получават по линия на ОСП, добри практики, нови продукти и възможности за реализация на продукцията.

Съорганизатор на важния за земеделците форум беше АГРО ТВ – единствената специализирана аграрна телевизия у нас.

Управителят на медията Светла Стефанова-Гърбешкова представи приноса на Общата селскостопанска политика за българските биопроизводители. Тя коментира, че биоземеделието е кауза и производство със социална отговорност.

„Биопроизводителите са хората, които произвеждат качествена и здравословна храна с грижа за околната среда. Тези хора, трябва да бъдат компенсирани за своите усилия и до нас – потребителите, да достига храна на цена, която можем да си позволим“, заяви Гърбешкова.

Тя поясни, че медията е в средата на информационна кампания за Общата селскостопанска политика, по която са заложени 52 предавания, 12 клипа, 4 тематични филма, участие на семинари, мащабна интернет кампания и статии в списание „Агрокомпас“.

В рамките на събитието се проведе и дегустация на биопродукти, предоставени от членове на Българска асоциация Биопродукти.

Създадена през 1962 г., Общата селскостопанска политика е една от най-важните политики на ЕС. Тя представлява партньорство между селското стопанство и обществото, както и между Европа и нейните земеделски производители. Тя е обща политика за всички граждани и държави от ЕС.

Основните инструменти на ОСП са директните плащания и пазарната подкрепа на земеделските производители (1-ви стълб на ОСП) и политиката на развитие на селските райони (2-ри стълб на ОСП). 

ОСП има редица цели, сред които са подпомагането на земеделските стопани, усъвършенстването на земеделското производство, съхраняването на селските райони и ландшафти, запазването на жизнеспособността на селската икономика, както и устойчивото управление на природните ресурси и допринасянето за борбата с изменението на климата.

 


Етикети: | CAP | ОСП | проект | конференция | биоземеделие | АгроТВ
Категория: Агробизнес и финанси

  • КОМЕНТАРИ - 0

НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

За да добавите коментар влезте като регистриран потребител или направете своята безплатна регистрация
 
 

ОЩЕ ОТ Агробизнес и финанси:

27/05/2020
ИЗБИРАМ 380 с инфоточка на първия Фермерски фестивал пред БИЛЛА ...
27/05/2020 10.10 мин.
| ВИДЕО | Агротема: Подмярка 4.3 – кратко време и подводни камъни, автор: Мирелa Спасова...
27/05/2020 5.03 мин.
| ВИДЕО | Новина плюс: Изложение на български биопродукти в Бургас: автор: Елена Танева...
26/05/2020
Изложение на български биопродукти в Бургас...
 
 

Всички ЛЮБОПИТНО
12.08.2019 | 17:44
Изготвени са указания към земеделските стопани, които ...
Документите за доказване на реализираните на пазара животни трябва да ...
Изготвени са указания към земеделските стопани, които доказват реализация на животни по схемите за обвързано подпомагане
 
12.08.2019 | 16:49
Британците трупат запаси на стойност 4 млрд. лири...
Кабинетът на Борис Джонсън разработва спасителен план за фирмите...
Британците трупат запаси на стойност 4 млрд. лири
 
12.08.2019 | 15:30
Протестите продължават вече 11-ти ден...
Глоби за кметовете в Южна България ...
Протестите продължават вече 11-ти ден
  
 
ВРЕМЕТО  
 
КАТЕГОРИИ     ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ   ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ  
Агробизнес и финанси
Биоземеделие
Винарство
Гори
Европарламент 2014
Емисия новини
Енергия
Животновъдство
Празници и обичаи
Пчеларство
 
АгроКомпас - месечно списание за агробизнес
AGRO.BG - селскостопанският интернет портал на България
Агрофорум - предаване за селско стопанство
Автор: зс 19/07/2019
Коментар: Решението е просто! На първо място е подсигуряване на пазар, като при зърно-производството, а на вт Продължава...
Автор: Пчелар 02/07/2019
Коментар: Пиша до вас, защото знам ,че сте отговорна медия и проблемът, който имам, ще бъде отразен, и вероятн Продължава...
Автор: Велев 06/12/2018
Коментар: Срокът за изплащане на средствата ще бъде определен след вземане на решение от УС на ДФЗ през 2019 г Продължава...