Събота, 30 Май 2020

Изложението SIMA се отлага за февруари 2021

  Христос Воскресе! Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си
Преглеждания: 945 | Коментари: 0 | Добавено: 21/04/2020 | 11:42 |
Изложението SIMA се отлага за февруари 2021

По желание на голям брой изложители и участници в агроиндустрията, чиито цикли на производство и дистрибуция са особено санкционирани поради здравната и икономическа криза, през която преминаваме, организаторите на SIMA решиха да проведат следващото издание на SIMA на обичайните му дати през месец февруари 2021 г. (от неделя 21 до четвъртък  25 февруари 2021 г.).
Това отлагане на изложението е по изключение и не поставя под въпрос в дългосрочен план намеренията на изложението да бъде позиционирано през есента. Така през 2022 г. SIMA ще се проведе по план през ноември (от неделя 6 до четвъртък 10 ноември 2022 г.).

ВРЪЩАНЕТО КЪМ ОБИЧАЙНИТЕ ДАТИ НА ИЗЛОЖЕНИЕТО Е ЗА ДА СМЕ В КРАК С УЧАСТНИЦИТЕ ОТ БРАНША

Изправени пред настоящата ситуация и въпреки добрите отзиви за новите дати на SIMA, много изложители и партньори поискаха да бъде отложено изложението за догодина на обичайните му дати. Това решение отговаря на иочакванията и подкрепя всички заинтересовани страни в селскостопанския свят, които са изправени пред смущения в производствения и дистрибуторския си цикъл. През февруари 2021 г. SIMA ще бъде основна възможност, позволяваща на цялата индустрия да се събере и обедини всички участници в бранша.

ИДЕНТИЧНО ПОЛОЖЕНИЕ И АМБИЦИИ

Въпреки всичко, SIMA ясно показва същите амбиции. Ключовата дума за изложението остава „експертиза“, с обогатено съдържание и още по-голям акцент върху иновациите от целия селскостопански сектор, в неговото по-широко международно измерение.

 "Tech" ще бъде в основата на новото издание на изложението със зоната, наречена

"SIMA TECH", която включва :

- Обща зона, обединяваща централно пространство за конференции, семинари и работа в мрежа, зона „Start-up village” и зона за селскостопанска роботика от FIRA.
- Изложбена зона, обединяваща всички предложения за Нови Технологии на изложението: софтуери за подкрепа на решенията, устройства за измерване и събиране на информация, телематика, селскостопански дронове, електронни метеорологични станции или всичко свързано с бордовата електроника.

Програма от конференции, работни ателиета и срещи ще разглежда 4 основни теми, пред които стоят фермерите днес: Намаляване на фитосанитарните продукти, здравето на растенията и хората; Въглеродният отпечатък върху селското стопанство и животновъдството; Намаляване на напрежението, опростяване на задачите и безопасността при работа; Оценка и контрол на икономическите и екологичните резултати.

В допълнение, обучението и заетостта ще бъдат повече от всякога на фокус, за да помогнат и подкрепят талантите. По този начин, една нова зона, наречена „SIMA TALENT“, ще бъде поставена в основата на изложението, за да предостави информация за обучението, предлагано от сектора. Ще бъдат разработени няколко дейности за младите хора с общата нишка „Запознайте се с нашите таланти“: посещения, Job Dating…

И накрая, 10 видео интервюта на студенти, бивши студенти, станали професионалисти или обучаващи, излъчени преди и по време на изложението, също ще позволят на младите хора, които търсят обучение, да се разпознаят в тези курсове.

НАГРАДИТЕ ЗА НОВОВЪВЕДЕНИЯ SIMA Innovation Awards

Международно признат конкурс, наградите за иновации SIMA награждават от 1931 г. най-иновативните материали, продукти, техники и услуги, представени от изложителите на SIMA.

Всяко класиране е показателно за основните тенденции в развитието на селскостопанската техника, загрижеността на потребителите и отговорите, предоставени от производителите и доставчиците на решения.

В съответствие с новото позициониране на шоуто, наградите за иновации на SIMA също отчитат някои нови функции (обявяване на номинираните предварително, церемония за обявяване на победителите по време на изложението, нов президент, ново жури и нови технологични съветници и др.).

 

 


Етикети: | изложение | СИМА | Париж | Франция | агроиндустрия | земеделие | животновъдство
Категория: Агробизнес и финанси

  • КОМЕНТАРИ - 0

НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

За да добавите коментар влезте като регистриран потребител или направете своята безплатна регистрация
 
 

ОЩЕ ОТ Агробизнес и финанси:

29/05/2020
Европейската комисия одобри предложението на България за седмо изменение на ПРСР 2014-202...
29/05/2020 15.03 мин.
| ВИДЕО | Националната служба за съвети в земеделието – с важна роля при обучението и консултира...
29/05/2020 мин.
| ВИДЕО | Какво е фино полагане на семената в почвата, с изключителна прецизност ...
28/05/2020 10.28 мин.
| ВИДЕО | Агротема: Амбициозните стратегии на ЕК – «От фермата до трапезата» и за опазване на био...
 
 

Всички ЛЮБОПИТНО
12.08.2019 | 17:44
Изготвени са указания към земеделските стопани, които ...
Документите за доказване на реализираните на пазара животни трябва да ...
Изготвени са указания към земеделските стопани, които доказват реализация на животни по схемите за обвързано подпомагане
 
12.08.2019 | 16:49
Британците трупат запаси на стойност 4 млрд. лири...
Кабинетът на Борис Джонсън разработва спасителен план за фирмите...
Британците трупат запаси на стойност 4 млрд. лири
 
12.08.2019 | 15:30
Протестите продължават вече 11-ти ден...
Глоби за кметовете в Южна България ...
Протестите продължават вече 11-ти ден
  
 
ВРЕМЕТО  
 
КАТЕГОРИИ     ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ   ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ  
Агробизнес и финанси
Биоземеделие
Винарство
Гори
Европарламент 2014
Емисия новини
Енергия
Животновъдство
Празници и обичаи
Пчеларство
 
АгроКомпас - месечно списание за агробизнес
AGRO.BG - селскостопанският интернет портал на България
Агрофорум - предаване за селско стопанство
Автор: зс 19/07/2019
Коментар: Решението е просто! На първо място е подсигуряване на пазар, като при зърно-производството, а на вт Продължава...
Автор: Пчелар 02/07/2019
Коментар: Пиша до вас, защото знам ,че сте отговорна медия и проблемът, който имам, ще бъде отразен, и вероятн Продължава...
Автор: Велев 06/12/2018
Коментар: Срокът за изплащане на средствата ще бъде определен след вземане на решение от УС на ДФЗ през 2019 г Продължава...