Не закачайте домашната ракийка
Сумата ти радости се изсипаха през последните месеци върху българина. То не беше данък „градинка“, то не бяха грижи за храната, която консумира. Сега политиците ни се взират и в малката радост, която ни топли зимно време и не само тогава. Мъдрят се законови промени не къде да е, а около казана. Мястото, където свещенодейства нашенецът от столетия.
Който не е пекъл ракия, не може да твърди, че познава душата на българина. Зареждаш казана с комина (или джибри, както по-често му казват), затваряш с капак гърлото му и го замазваш с брашно – да не дими, после палиш огъня и чакаш. Докато протече първакът, такива приказки ще чуеш, че няма да искаш дълго да си тръгнеш от там. И как да си тръгнеш, като трябва да опиташ от ракията на комшиите – не можеш никого да обидиш.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ