Стара рецепта за козунак от с. Горно Драглище – 1-ва част
В някои райони от страната до днес го приготвя по стари рецепти. Задължителните продукти яйца, мая, брашно, захар, домашна мас или олио придават неповторим вкус. Дешка Кротева от разложкото село Горно Драглище ни разкри тайните в приготвяне на Великденски козунак. Според домакинята продуктите трябва да бъдат със стайна температура, а след като се омеси тестото да се удари върху масата поне 200 пъти. Така се постига най-добър ефект, а вкусът на кулинарното изкушения няма равно на себе си.
В съвременните домакинства често пъти свинската мас, която е оригинален продукт при месенето на козунак е заменена с олио. Това, обаче по никакъв начин не пречи рецептата да бъде в своя уникален вид. Така както я познават в Разложкия край от почти един век.
Гледайте подробности в предаването Агротема на 30 април от 19:25 часа по телевизия Агро ТВ.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ