
Колко яйца е полезно да ядем
Великденското яйце е неизменна част от християнския празник. Традицията повелява да подарим собственоръчно боядисано яйце и да се чукнем с него за здраве. След това не се изхвърля, а обикновено се похапва с топъл козунак. Възможно е ,обаче, да се прекали с консумацията.
Яйцето или кокошката е въпрос, който затруднява учените от години. Независимо от това, че все още не е намерен категоричен отговор, отдавна са доказани полезните свойства на животинския продукт.
Богатото съдържание на протеин прави яйцето много подходящи за спортуващите хора. Тези вещества подпомагат бързото възстановяване след тежки физически натоварвания и внасят в организма необходимата суровина за изграждане на мускулите. Протеините са благоприятни въобще за всички, които поддържат балансирано хранене. Кое, обаче, е по-полезно – жълтъкът или белтъкът? Отговорът на този въпрос ще научите ако гледате нашата Агротема, днес, 09.04.2014 г. след новините в 18:00 часа.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ