Ферма „Розино“ ще представи био продукти на ИНТЕРФУД & ДРИНК 2025
Носителят на престижната европейска награда за био земеделие ще изложи своите уникални млечни продукти на щанда на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ)
Био ферма „Розино“, управлявана от Албина Ясинская, е сред акцентите на 24-тото издание на Международното хранително изложение ИНТЕРФУД & ДРИНК, което ще се проведе от 12 до 15 ноември 2025 г. в Интер Експо Център (ИЕЦ), София. Фермата ще представи своето портфолио от био млечни продукти в Зала 4, щанд 4.В4, част от общия щанд на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).
Лидер в иновациите и качеството
Участието на „Розино“ идва след изключително успешна година за фермата. През 2025 г. Албина Ясинская стана първата българка, носител на престижната европейска награда Best Organic Farmer – Female от EU Organic Awards. Фермата е и първата българска био ферма с одобрен ESG сертификат за екологично производство, затвърждавайки своя ангажимент към устойчивостта.
Био ферма „Розино“ оперира по модел на затворен цикъл на производство – от отглеждането и изхранването на елитните си стада крави Джерсей и биволи Българска Мура, до преработката на млякото на място и директното предлагане на крайния продукт. Този модел гарантира пълна проследимост и безкомпромисно качество.
Философия и бъдеще
Албина Ясинская споделя, че за тях биологичното земеделие е не просто метод, а философия и начин на живот. „Розино“ активно поддържа връзка с обществото чрез „Дни на отворените врати“, като дава възможност на деца и възрастни да се запознаят отблизо с целия процес – от доенето и грижата за животните до направата на крайния продукт.
Фермата продължава да развива своята визия за устойчиво земеделие и чрез новата си верига заведения „Rozino Farm Kitchen“, които създават автентична връзка между потребителя и източника на храната.
Посетете био ферма „Розино“ в Зала 4 на ИНТЕРФУД & ДРИНК на щанд 4.В4, от 12 до 15 ноември, за да се уверите сами в качеството на българското био производство.
На колективния щанд на АЗПБ, ще имате възможността да се запознаете и с останалите участници:
- Био овцеферма „Долни Дъбник“ – овче сирене от една от най-модерните ферми у нас;
- „Орион“ – предлага висококачествено прясно месо и месни изделия от контролирани ферми, включително сурово-сушени продукти, като държи на традиция и устойчиво производство.
- „ДеВина“ – бутикови вина с акцент върху оригиналния характер на сортовете, произведени край Варна;
- „Мазали“ – познати с традиционни консервирани зеленчукови и плодови продукти като сладка, сладка без захар и сиропи;
На щанда ще имате възможност да опитате разнообразие от тези български продукти, да научите повече за философията на всяка компания и да се срещнете лично с производителите.







