Говори България: Ил Дьо франс и традиционни млечни породи, автор Ваня Манолова
Как една равнина френска порода месодайни овце, Ил Дьо Франс, се адаптира към свободната паша и бульона от 45 билки на високопланинската база на Петрохан, на Института по животновъдни науки в Костинброд. Вземете си учебниците за българското кисело мляко и закваската му, с авторски колектив: „Бабите на Българския запад“. Ще опитаме мляко от месодайна порода овце, ще срещнем учените с овчарите. Води ни Директорът на Института в Костинброд доц Иван Янчев. И още много „ум назаем“ в 5 интервюта с от директорите на институтите на ССА: генофонда и заплахите, бюджет и проекти, кой да води във връзката – учените и бизнесът.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ