Новина плюс: Тенденции в месопреработвателния бранш, автор: Данаил Андреев
Навлизат нови тенденции в преработката на месото. Те са продиктувани от желанието на потребителите за по-здравословно хранене и търсенето на такива продукти. От Асоциацията на месопреработвателите в България очертават тенденциите в производството.
Друга навлизаща тенденция е използването на нови съставки в преработката.
В далечно бъдеще ще се консумира и друг вид – "инвитро месо", допълват браншовиците.
Месопреработвателите залагат и на иновативни опаковките с цел опазване на природните ресурси. Проучване сочи, че около 60% от потребителите предпочитат неопаковани местни продукти.
Предприятията започват да се връщат също към хартията. Те все повече залагат и на роботизирания процес, предвид липсата на работна ръка.
Месопреработвателите се опитват да задоволят и нуждите на всички категории потребители.
Месните продукти са неразделна част от балансираното хранене, обобщиха от Асоциацията.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ