ГМО, наука и храни
Генетичната модификация е доста вероятно да бъде най-голямата заплаха за здравето и околната среда, пред която човечеството се е изправяло някога.
След като генно модифицираните или инженерни храни преобладават в хранителния ни запас, логично идва въпросът – какво представляват те. И дали в същността си те не са същите като не-ГМО храните? И след като човечеството се изправя пред глобална икономическа и хранителна криза, оправдават ли генно модифицираните култури претенциите за безопасност, производителност и доходност?
Генномодифицираните храни и растения се правят донякъде, за да "улеснят" производителите и клиентите, т.е. създават се растения, които имат повече издръжливост – срещу болести, срещу насекоми и неблагоприятни климатични условия. Това е плюсът за производителите. По-добрите добиви най-често означават и по-ниски цени за потребителите. Подробностите само в Коментар от 18:25 по Агро ТВ.
Автор: Маргарита Кожухарова
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ