Институтът по криобиология и хранителни технологии работи усилено по проект за безопасни храни
Институтът по криобиология и хранителни технологии работи усилено по проект за безопасни храни от животински произход. В рамките на разработката се правят изследвания за замяна на синтетичния антиоксидант супер фриш, който се използва при преработка на птиче месо, с натурален – розмарин и аскорбинова киселина.
Тази разработка вече е внедрена в един български месокомбинат и по твърдение на учените, новата технология не оскъпява продукцията.
От Института заявиха, че имат готовнист да внедрят тази разработка във всяко едно производство на месни продукти. Сред другите проекти, върху които работят учените, е бира, произведена от лимец.
Повече информация гледайте в Новина + на 11.04.2014 г. след новините в 18:00 часа по телевизия Агро ТВ.
СВАЛИ МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АГРОТВ